Sollicitatietips

Om de kans op een baan te vergroten, is het van groot belang dat je goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat. Tips en valkuilen die zich voor kunnen doen, hebben wij voor je op een rij gezet:

Tips ter voorbereiding:

  • Zorg dat je alle relevante gegevens bij je hebt zoals diploma's, getuigschriften, lijstje met referenties, de oproep voor het sollicitatiegesprek en de advertentietekst.
  • Wees op tijd. Zoek van te voren je reis goed uit en weet waar je je moet melden bij de organisatie.
  • Win vooraf zoveel mogelijk informatie (jaarverslag, folders, etc.) in over het bedrijf, zodat je gerichte vragen kunt stellen tijdens het sollicitatiegesprek.
  • Bereid de onderstaande vragen die aan je  gesteld kunnen worden goed voor.
  • Zorg dat je er verzorgd uit ziet. Kies voor comfortabele kleding waarin je prettig voelt en wat bij je persoonlijkheid past. Let ook op details.

Nog meer tips over het maken van een CV en solliciteren?

In het loopbaanportal staan nog meer nuttige tips. Registreer linksboven op deze site en vind daar veel meer informatie.

Sollicitatiecode

De NVP Sollicitatiecode bevat basisregels die arbeidsorganisaties (bedrijven en instellingen die arbeidsrelaties aangaan) en sollicitanten naar het oordeel van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) in acht behoren te nemen bij de werving en selectie ter vervulling van vacatures. Het doel van de code is een norm te bieden voor een transparante en eerlijke werving en selectieprocedure.

Contact

Bureau VBZ
Schipholweg 1
2034 LS  Haarlem

tel: 023 - 5322151
www.samenvoorbeterezorg.nl