Thuiszorg

Thuiszorg is er voor mensen die niet zelfstandig hun huishouden of persoonlijke verzorging aan kunnen. Als familieleden deze zorg niet langer kunnen opvangen, biedt thuiszorg uitkomst. Dankzij thuiszorg kan opname in een instelling worden voorkomen of kan iemand sneller uit een zorginstelling ontslagen worden.

Brede Doelgroep
Ouderen vormen een belangrijke groep cliënten in de thuiszorg, maar zij zijn niet de enigen. Thuiszorg wordt ook ingeschakeld als opname in een instelling niet nodig is. Denk aan kraamhulp bij gezinnen met pasgeboren baby's, mensen die hulpbehoevend zijn omdat ze in een rolstoel zitten of die een ernstige ziekte hebben.

Zelfstandig
Een baan in de thuiszorg vraagt om een zelfstandige houding. Je werkt meestal alleen en in het huis van je cliënt, tenzij je bij een consultatiebureau, gezondheidscentrum of een kraamzorghotel werkt. Dan heb je een vastere werkplek die je deelt met collega´s. Als je bij mensen thuis werkt, heb je natuurlijk wel regelmatig werkoverleg met collega-zorgverleners en kun je hen te allen tijde om advies vragen.

Beroepen de thuiszorg:

  • zorghulp
  • alfahulp
  • helpende
  • (kraam)verzorgende
  • wijkverpleegkundige

Er zijn nog veel meer beroepen in deze sector, kijk op www.youchooz.nl

Contact

Bureau VBZ
Leidsevaart 582
2014 HT Haarlem

tel: 023 - 5322151
www.samenvoorbeterezorg.nl