Welzijn

Om ervoor te zorgen dat mensen (weer) actief deelnemen aan de samenleving vang je mensen op en helpt hen hun problemen zo goed mogelijk op te lossen..

Het werk bij welzijnsorganisaties is heel gevarieerd. Je kunt bijvoorbeeld werken met kinderen en jongeren, maar ook met vluchtelingen, drugsverslaafden en/of daklozen. Als welzijnswerker werk je met verschillende soorten cliënten. Dat doe je niet alleen, je collega's helpen je. Het werken in welzijn bestaat ook uit het samenwerken met instanties als de gemeente, de politie, uitkeringsinstanties, etc.Je kunt werken in het maatschappelijk werk of het sociaal culturele werk.
In het maatschappelijk werk krijg je te maken met mensen met uiteenlopende problemen. Je lost hun problemen niet op, maar helpt hen zelf hun leven weer op orde te krijgen. Hierna kunnen ze vaak zelfstandig weer verder. De problemen waarbij je helpt zijn heel divers. Ze variëren van eenzaamheid, angst en mishandeling tot schulden en/of werkloosheid.
In het sociaal culturele werk zorg je dat mensen (weer) actief deelnemen aan de samenleving. Je werkt met mensen van alle leeftijden. Belangrijke taken zijn het organiseren van activiteiten en het gezamenlijk opzetten van buurthuizen en jongerencentra. Je werkt vaak in een wijk of stadsdeel. Het is belangrijk dat je een goede relatie opbouwt met de bewoners. Zo kun je ze motiveren om deel te nemen aan de activiteiten die je voor en met hen organiseert.
Het werk in de welzijn is gevarieerd, boeiend en uitdagend. Je moet wel tegen een stootje kunnen en pit hebben.

Er zijn nog veel meer beroepen in deze sector, kijk op www.youchooz.nl

Contact

Bureau VBZ
Schipholweg 1
2034 LS  Haarlem

tel: 023 - 5322151
www.samenvoorbeterezorg.nl