Wil je ook werken in de zorg?

Werken in zorg en welzijn

Werken in zorg en welzijn doet er toe! Het is afwisselend en belangrijk werk waar het gaat om het verplegen, verzorgen, ondersteunen en begeleiden van mensen. De sector zorg en welzijn zorgt ervoor dat mensen zo zelfstandig en gelukkig mogelijk kunnen leven. Dat is wat er werkelijk toe doet!

Ben je geïnteresseerd om ook jouw steentje bij te dragen aan deze uitdagende sector? Klik dan op onderstaande werkvelden in zorg en welzijn om een beter beeld te krijgen van de veelzijdigheid in deze sector. 

De werkvelden:

Wil je weer werken in de zorg?

Herintreder:
Als herintreder ben je meer dan welkom in je oude beroep. Soms is bijscholing nodig. Maar herintreden kan voor jou ook hét moment zijn voor omscholing naar een andere werkplek in zorg en welzijn. Hiervoor volg je een verkort opleidingstraject. Wil je weten wat je oude diploma waard is? Kijk dan op www.s-bb.nl

Zij-instromer:
Je hebt een diploma in een andere sector maar je wilt nu graag in zorg en welzijn werken. Dan kun je instromen in een reguliere opleiding. Je kunt een verkort opleidingstraject volgen aan een regionaal opleidingscentrum, een ROC. Als je kiest voor het combineren van leren en werken, ga je meteen aan de slag in de baan van je keuze. Dat betekent dat je ook meteen salaris krijgt.

Ervaring telt ook!
Om te starten in zorg en welzijn is vaak niet alleen je opleiding van belang, ook je werk- en levenservaring kunnen meetellen. Denk bijvoorbeeld aan een onafgemaakte opleiding, de zorg voor kinderen of een ziek familielid of vrijwilligerswerk. Deze ervaring en kennis worden via een EVC-procedure (Erkenning Verworven Competenties) gewaardeerd. Daarbij wordt bekeken op welk gebied je nog scholing nodig hebt. En op welk gebied je genoeg kennis en vaardigheden bezit. Dat kan je een voorsprong geven! Je kunt bijvoorbeeld vrijstellingen krijgen voor onderdelen van de opleidingen.
Lees meer over ervaringscertificaat op www.evc-centrum-nederland.nl

Contact

Bureau VBZ
Leidsevaart 582
2014 HT  Haarlem

tel: 023 - 5322151
www.samenvoorbeterezorg.nl