Nieuw Unicum

Nieuw Unicum is een zorginstelling met meerdere locaties in Zandvoort en Haarlem en een expertisecentrum voor multiple sclerose (MS). De hoofdvestiging is gevestigd in de duinen van Zandvoort. We bestaan al bijna 50 jaar en bieden zorg aan 250 cliënten met een lichamelijke beperking. Bij ons werken 415 medewerkers, 90 vrijwilligers die allemaal beschikken over de juiste zorg instelling.

Waar staat Nieuw Unicum voor?
In onze visie staat de regie van de cliënt over zijn eigen leven voorop.
We bieden professionele ondersteuning, verblijf en behandeling aan volwassenen met lichamelijke-, vaak samengaand met cognitieve, beperkingen. We hebben ook een uitgebreid dagbestedingsprogramma om cliënten een mooie invulling van de dag te bezorgen. Vanuit onze jarenlange ervaring in de zorg & behandeling van mensen met multiple sclerose hebben we veel kennis en expertise opgebouwd die we graag delen en inzetten om nog meer mensen met MS én hun behandelaars te kunnen helpen. MS zorg op afstand en de multidisciplinaire screening zijn voorbeelden van diensten waarmee we dit realiseren. Voor de ontwikkeling van onze diensten en hulpverlening werken we nauw samen met Stichting MS Research en het VUmc MS Centrum Amsterdam op het gebied van MS-onderzoek.

Wat vinden wij belangrijk?
Nieuw Unicum heeft als kernwaarden: ambitieus, innovatief en toegewijd. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich met deze waarden kunnen identificeren en deze ook zelfstandig uitdragen. Vanuit deze waarden is onze missie het leveren van goede en professionele zorg aan onze cliënten, een juiste zorg instelling is hierbij het uitgangspunt.
Daarnaast vinden wij het belangrijk om te ontwikkelen en te anticiperen op kansen. Hierbij werken we samen met diverse partijen, verenigingen, collega-instellingen en instituten als Stichting MS Research en VUmc MS Centrum Amsterdam.

Waarom werken in de zorg bij Nieuw Unicum?
-    Je kunt je specialiseren in verschillende expertises. Bijvoorbeeld op gebied van MS of in wond-, incontinentie- of stomazorg of doorgroeien tot bijvoorbeeld arbocoach;
-    Er zijn leerroutes voor alle medewerkers;
-    In Nieuw Unicum verblijft een jonge doelgroep met verschillende beperkingen;
-    Het is afwisselend werk met veel uitdaging in een bijzondere en inspirerende omgeving aan de rand van de duinen;
-    Nieuw Unicum is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer, er is voldoende parkeergelegenheid;
-    Parttime werken is mogelijk, je kunt zelfs voor een klein aantal uur aan de slag;
-    We hebben de Vernet Health Award gekregen, omdat we binnen de gehandicaptenzorg het laagste ziekteverzuim hebben;
-    Nieuw Unicum heeft een hoge waardering op het gebied van medewerkerstevredenheid;
-    Goede marktconforme arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand.

Via deze link kom je op de website van Nieuw Unicum.
Meer weten over werken bij Nieuw Unicum. Klik dan hier