Zorgcentra Meerlanden


Zorgcentra Meerlanden

Met Elkaar

Persoonlijk & Professioneel


Vormen van wonen met zorg bij Zorgcentra Meerlanden

  • Kleinschalig wonen (psycho-geriatrie)
  • Kleinschalig wonen (somatiek)
  • Kortdurende opnames (zoals eerstelijns verblijf en respijtzorg)

Daarnaast bieden we zowel zorg als welzijn voor de ouderen in de wijk.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar onze website:
www.zorgcentra-meerlanden.nl


Koploper in de zorg

Voor de manier waarop wij het welzijn van onze cliënten vooropstellen zijn wij als koploper in de zorg aangemerkt.  Lees hierover meer via onderstaande link:
http://www.waardigheidentrots.nl/deelnemers/zorgcentra-meerlanden/

Om de titel van "Koploper in de zorg" te krijgen hebben wij interviews gehouden met een aantal cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers. In onderstaande link zijn deze interviews uitgewerkt. Ze geven een goed beeld van de manier waarop Zorgcentra Meerlanden met haar cliënten om gaat en hoe zij dit hebben ervaren.
Klik hier voor de verhalen over liefdevolle zorg, beste praktijken


Leerplein voor vrijwilligers en mantelzorgers

Bij Zorgcentra Meerlanden staan het welbevinden, versterking van eigen regie, netwerken en medezeggenschap centraal. Op verschillende manieren werkt Zorgcentra Meerlanden hier de komende jaren aan via ‘Verbeterteams kwaliteit van leven’ en het ‘Leerplein voor vrijwilligers en mantelzorgers’.


Leerplein voor cliënten, mantelzorgers, familie en vrijwilligers

Met alle veranderingen in de zorg krijgen mantelzorgers en zorgvrijwilligers een steeds grotere rol. Zorgcentra Meerlanden wil haar vrijwilligers aan zich binden door middel van aandacht, scholing en ondersteuning naar behoefte en daarnaast informatie aanbieden zodat zij hun werkzaamheden veilig en met plezier kunnen uitvoeren.

De waarde van vrijwilligers en mantelzorgers is groot, zij dragen bij aan het vergroten van het sociale netwerk en zelfredzaamheid van onze cliënten. Daarbij zorgen vrijwilligers voor het fysiek en mentaal beter voelen van onze cliënt en voorkomen van eenzaamheid. Verder zorgen vrijwilligers dat cliënten langer mee kunnen doen binnen onze samenleving en hierdoor minder vaak een beroep hoeft te worden gedaan op familie en/of professionals. De laatste tijd wordt zichtbaar dat vrijwilligerszorg steeds diverser wordt:
- van minder tot meer complexe ondersteuningsvragen
- van incidentele hulpvragen tot langdurige projecten
- van individuele tot groepsgerichte activiteiten
- van face-to-face tot digitaal contact

Ook is zichtbaar dat door de veranderingen in de zorg een groter beroep wordt gedaan op vrijwilligers. Om vrijwilligers te ondersteunen en te behouden wil Zorgcentra-Meerlanden haar vrijwilligers voorzien van scholing en coachen.

Om haar vrijwilligers en mantelzorgers te scholen vindt Zorgcentra Meerlanden het waardevol om vrijwilligers trainingen aan te bieden met behulp van  e-learning modules. De reden om dit in te zetten kunnen de volgende zijn:
- De vrijwilliger kan de training volgen wanneer hij/zij hier tijd voor heeft en het uitkomt.
- Doordat de vrijwilliger de training alleen volgt kan hij/zij zelf het tempo en de focus bepalen. De vrijwilliger hoeft niet te wachten op anderen of juist op zijn tenen te lopen om het bij te houden.
- E-learning is heel geschikt om kennis over te brengen en vrijwilligers te laten reflecteren.
- Vrijwilligers kunnen meteen beginnen met een training als zij zich aanmelden.
- De verschillen in kennis en achtergrond van vrijwilligers zijn groot en dat kan lastig zijn in een gewone training. Door de e-learning te gebruiken sluit de kennis van de vrijwilligers beter op elkaar aan.
- In de e-learning wordt de inhoud levendig door filmpjes en oefeningen.

Het is ook mogelijk e-learning te combineren in een training/ praktijk.

Het leerplein is vrij toegankelijk voor iedereen, het is wel nodig om een gebruikerscode en wachtwoord aan te maken. Nieuwsgierig geworden?
Klik hier voor het Leerplein van Zorgcentra Meerlanden


Werken bij Zorgcentra Meerlanden

Zorgcentra Meerlanden biedt een breed pakket werk- en carrièremogelijkheden aan. Wij hebben een ondernemende mentaliteit, maar met oog voor mens en maatschappij. Wij bieden een groot pakket aan diensten op het gebied van zorg, wonen en welzijn aan ouderen in Badhoevedorp, Hoofddorp en Aalsmeer.

Bij Zorgcentra Meerlanden staan het welzijn, versterking van eigen regie, netwerken (familie en mantelzorgers) en medezeggenschap centraal. Op verschillende manieren werken wij hier de komende jaren aan.

Bent u op zoek naar een (andere) baan en zou u wel bij Zorgcentra Meerlanden willen werken? Kijk dan bij onze vacatures. Ook open sollicitaties zijn van harte welkom. Stuur een (korte) motivatiebrief met CV naar HRM@zorgcentra-meerlanden.nl en wij zullen kijken welke mogelijkheden er zijn.